Scala Fish Bar Restaurant

Scala

Fish
Bar
Restaurant

|

Μάταλα Ηράκλειο Κρήτης
+302892045489
+306981388135

Επικοινωνία

top

Σεβίτσε λαυράκι με γάλα τίγρης

Το σεβίτσε (ceviche) είναι μια μέθοδος μαγειρικής που χρησιμοποιεί την οξύτητα του χυμού των εσπεριδοειδών (ή χυμού φρούτων που έχουν υποστεί ζύμωση) προκειμένου να μετουσιώσει τις πρωτεΐνες της σάρκας των θαλασσινών ή ψαρικών σε στάδιο που είναι εύκολα βρώσιμες, μοιάζοντας σε υφή και σύνθεση με το αποτέλεσμα μιας ήπιας θερμικής επεξεργασίας. Πρόκειται για παραδοσιακή τεχνική της Περουβιανής κουζίνας που έγινε δημοφιλής καταρχάς στη Λατινική Αμερική και από εκεί έχει κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα δε, ειδικά το καλοκαίρι, το σεβίτσε εμφανίζεται σε όλο και περισσότερους καταλόγους εστιατορίων, οπότε χτυπά διακριτικά την πόρτα της σύγχρονης αστικής μαγειρικής μας.

Το «leche de tigre» είναι μια διάσημη σάλτσα της περουβιανής κουζίνας που περιέχει μοσχολέμονο, κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ζωμό ψαριού και χρησιμοποιείται στα λεγόμενα σεβίτσε, πιάτα με ωμό ψάρι ή γαρίδες, τα οποία ουσιαστικά «ψήνονται» από το αλάτι και το λάιμ ή το λεμόνι.

Category:

Date: