Gastro τάσεις
Έτσι όπως υπάρχουν τάσεις στη μόδα έτσι υπάρχουν και στη γαστρονομία. Κάθε χρόνο οι τάσεις στη γαστρονομία είτε ανανεώνονται σε νέους πρωτοποριακούς ρυθμούς είτε παραμένουν σε διαχρονικές και αναλλοίωτες γεύσεις.
Τα trends που θα ακολουθήσουν τα μενού των εστιατορίων έχουν ως εξής:
Smoked is good
Με τον όρο smoked is good αναφερόμαστε στα καπνιστά φαγητά, τα οποία δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση σε όποιο πιάτο κι αν μπουν. Σε αυτή τη μορφή μπορεί να σερβιριστούν κρέατα, τυριά και για τους πιο τολμηρούς ακόμη και βούτυρο.
Vegetables everywhere
Καταξιωμένοι σεφ τονίζουν ότι τη χρονιά αυτή λαμπρές στιγμές δόξας θα γνωρίσουν τα λαχανικά. Βέβαια πολλοί είναι και εκείνοι που προτείνουν την αντικατάσταση πολλών κυρίως πιάτων από τα λαχανικά. Μένει τώρα να δούμε πόσες κουζίνες εστιατορίων ανά τον κόσμο είναι διατεθειμένες να κάνουν μια τέτοια αλλαγή.
High quality meat
Το κρέας, όπως σχεδόν κάθε χρονιά, παίζει καθοριστικό ρόλο στις τάσεις της γαστρονομίας του 2020. Με τη διαφορά πλέον ότι οι θαμώνες θα προτιμούν μόνο το κρέας υψηλής ποιότητας χωρίς ορμόνες. Αν και παλαιότερα το κόκκινο κρέας αποφεύγονταν λόγω του περισσότερου λίπους από το λευκό, πλέον βρίσκει μια θέση στο μενού του 2020.
Family time
Όσες πρωτοποριακές ιδέες και αν προταθούν στις κουζίνες οι παραδοσιακές και απλές γεύσεις που θυμίζουν τους παππούδες μας θα κερδίζουν πάντα την καρδιά μας. Το 2020 είναι η χρονιά όπου οι πατροπαράδοτες γεύσεις επιστρέφουν στο μενού και ξυπνούν προσωπικές γλυκές αναμνήσεις. Πολλοί executive chef συμπληρώνουν ότι τα πιάτα πλέον θα είναι πιο απλά στο σερβίρισμα χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία.